Langs de Bataafse rivier

Door ons land loopt een waterweg die ooit bekend stond als Bataafse rivier. Het was de naam die de Romeinen aan de Maas gaven, naar de stam der Bataven die er toen woonde. Het is maar een van de fascinerende verhalen die aan het gebied van Cuijk en Boxmeer kleven.

Beide zijn prachtige gemeenten aan de oever van de Maas, met mooie dorpen, kerken en huizen, omringd door een uniek landschap. Het gebied is rijk aan historie, vaak zichtbaar in wegen en gebouwen, soms onzichtbaar onder de grond waar sporen verborgen liggen van de eerste bewoners. Het is een streek rijk aan verhalen, sommige te mooi om waar te zijn, maar altijd waard om te beluisteren.

Langs de Bataafse rivier neemt u mee langs de mooiste en historisch meest waardevolle plekken van Cuijk en Boxmeer. U loopt in de voetsporen van de Romeinen, voelt de rust van middeleeuwse kerken en kloosters, en waant zich tussen de 18e-eeuwse zilversmeden. Het maakt dat wij als bezoekers het verleden niet alleen beter leren begrijpen maar ook echt kunnen beleven.

Het boekje is verkrijgbaar voor maar €3,- bij de Toeristische Ontmoetingspunten in de gemeentes Cuijk en Boxmeer en bij verschillende musea en bezienswaardigheden.

Meer Boxmeerse verhalen bekijken?

Ga dan naar de website HistoryBox Boxmeer of volg het op facebook en twitter.